وکالت حل اختلاف مالیاتی
گسترش کسب و کارها باعث شده است حضور وکیل مالیاتی در دعاوی مالیاتی اهمیت بیشتری از قبل پیدا کند.
اظهارنامه های مالیاتی که به اداره مالیات ارسال می شوند،گاهی بخاطر تخلفات صورت گرفته افراد به پرداخت جریمه های مالیاتی منجر می گردد،و گاهی با اشتباهات احتمالی مأمورین ممیز مالیاتی روبه رو می گردد که اگر شخص تجربه و دانش لازم را نداشته باشد نمی تواند در دعاوی حقوقی از حق و حقوق خود دفاع کند.
بنابراین حضور وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی که تجربه و دانش کافی را داشته باشد و بتواند با تغییر قوانین،اطلاعات خود را به روز کند،ضروری است.
در این مقاله ضمن تعریف مختصری از مالیات و اشاره به اینکه وکیل مالیاتی کیست،به بررسی ویژگی ها و خصوصیات وکیل مالیاتی،حضور وکیل مالیاتی در دعاوی مالیاتی و وظایفش،مزیت های حضور وکیل مالیاتی،علت حضور وکیل مالیاتی در دعاوی مالیاتی و اینکه چطور یک وکیل مالیاتی خوب پیدا کنیم،پرداخته می شود.
منظور از مالیات چیست؟
مردم یک کشور برای بهره برداری از امکانات و منابع کشورشان مؤظفند بخشی از درآمدهای خود را به صورت بلاعوض به دولت پرداخت کنند.
درواقع مالیات یکی از راه های درآمدزایی دولت ها می باشد که در کشور ما به دو دسته:
الف) مالیات مستقیم ب) مالیات غیر مستقیم تقسیم می شود.
منظور از وکیل مالیاتی چیست؟
وکیل مالیاتی فردی است مجرب و حرفه ای و صاحب صلاحیت که برای حفظ حقوق قانونی موکل یا مؤدی مالیاتی،کاهش بروز جرایم مالیاتی،کاهش مالیات و…خدماتی را به مؤدیان ارائه می دهد.
وکیل مالیاتی باید توانایی استدلال و تنظیم لایحه های مالیاتی تخصصی را داشته باشد و همچنین علاوه بر داشتن دانش و علم کافی در مورد قوانین مالیاتی بتواند در مراجع مالیاتی و دیوان عدالت اداری پرونده را پیگیری کند.
ویژگی ها و خصوصیات وکیل مالیاتی یا مشاور مالیاتی:
انتخاب وکیل مالیاتی باتجربه و خوب برای ارائه مشاوره یا دفاع در دعاوی مالیاتی،یکی از مهم ترین دغدغه های مردم در روبه روشدن با یک مشکل حقوقی می باشد.
در انتخاب وکیل مالیاتی باید به یک سری از اصول که ما را در انتخاب وکیل خوب یاری می نماید،دقت نماییم.
یکی از ویژگی هایی که وکیل مالیاتی باید داشته باشد این است که فارغ التحصیل یکی از رشته های حقوق،حسابداری و اقتصاد باشد.البته افراد دیگری نیز می توانند با مطالعه و تسلط به قوانین و مقررات مالیاتی اطلاعات جامعی را کسب کنند،ولی برای ارائه مشاوره و وکالت دعاوی مالیاتی بهتر است فردی باشد که سررشته ای از حقوق و علم وکالت داشته باشد.به دلیل اینکه برخی اوقات در دعاوی مالیاتی لازم است وکیل مالیاتی از سایر قوانین و مقررات مرتبط نیز بهره بگیرد.
وکیل مالیاتی باید قبل از جلسه رسیدگی و دفاع از مؤدی مالیاتی خود،پرونده را کامل مطالعه و بررسی نماید تا ضمن اطلاع کامل از موضوع بتواند به نحو احسن از موکل خود دفاع کند.
حضور وکیل مالیاتی در دعاوی مالیاتی و وظایفش:
از جمله وظایف وکیل مالیاتی عبارتند از:
- آشنایی با قوانین و مقررات بیمه و همچنین اصول و قوانین و مقررات مالیاتی
- قدرت ارتباطی و فن بیان قوی در مذاکره با افراد
- توانایی تهیه و تنظیم اظهارنامه های مالیاتی
- توانایی تهیه و تنظیم لایحه های اعتراض بر مالیات و همچنین دفاع در هیئت های حل اختلاف مالیاتی
- تسلط کامل بر قوانین ومقررات مالیاتی روز کشور
- آشنایی با تمام تبصره ها و بخشنامه ها
- آشنایی کامل با روندهای مالیاتی و هیئت های حل اختلاف
مزیت های حضور وکیل مالیاتی:
قوانین و مقررات مربوط به کسب و کارها دائما در حال تغییر و دگرگونی می باشد.حضور وکیل مالیاتی باتوجه به دانش و تخصص و آگاهی اش از این قوانین و مقررات،موجب پیشگیری از بروز مشکلات مالی و تحمل پرداخت جرایم مالیاتی و همچنین ضررهای احتمالی ناشی از پرداخت مالیات مضاعف می شود.
از مزیت های دیگر وکیل مالیاتی این است که می تواند با ارائه مشاوره حقوقی مالیاتی به موقع، مارا از بخشودگی های مالیاتی منتفع سازد و همچنین موجب صرفه جویی در زمان و هزینه متقاضیان اعم از اشخاص حقیقی یا حقوقی شود.
پس نتیجه می گیریم که بهتر است در دعاوی مالیاتی از یک وکیل مالیاتی متخصص که در این رشته دانش و تبحر کافی دارد کمک بگیریم چرا که یک وکیل مالایاتی متخصص می تواند با تجربه کاری و تسلط بر قوانین و مقررات بر پیشبرد دعاوی مالیاتی کمک شایانی نماید.
علت حضور وکیل مالیاتی در دعاوی مالیاتی:
یکی از رایج ترین تخلفات حقوق کیفری مالی،جرایم مالیاتی می باشد.وقتی افراد درآمد خودشان را مخفی می کنند و یا اینکه به وظایف قانونی خود مثل:تسلیم اظهارنامه مالیاتی در موعد مقرر،اعلام درآمد مشمول مالیات و پرداخت آن و…عمل نمی کنند و یا سعی می کنند با انجام کارهای فریب کارانه مالیات خود را پرداخت نکنند و یا فرار مالیاتی انجام دهند،مجازاتی برای آن ها در نظر گرفته می شود که وکیل مالیاتی متخصص می تواند با توجه به سابقه و دانش و اطلاعاتی که دارد ما را راهنمایی کند.
درواقع یک فرد معمولی نمی تواند به تمام قوانین و مقررات مالیاتی اشراف کامل داشته باشد و بتواند از حق و حقوق خود در دعاوی مالیاتی دفاع کند.پس لازم است کار را به کاردان بسپرد و از یک وکیل مالیاتی خوب و باتجربه کمک بگیرد.
بنابراین با توجه به تغییرات پیچیده ای که در سیستم رسیدگی مالیاتی به وجود می آید استخدام وکیل مالیاتی یک نوع سرمایه گذاری تلقی می شود بدین دلیل که وکیل مالیاتی می تواند:
الف) با پشتیبانی مالی ازجمله: تهیه صورت های مالی،انجام مشاوره مالی،بررسی دریافتی و پرداختی های شرکت و…
ب) دادرسی مالیاتی: یعنی در دست گرفتن اظهارنامه های مالیاتی،پرونده های مالیاتی و حل آن ها
یک شرکت یا مؤسسه را در امر مالیاتی یاری رساند.
چطور و چگونه وکیل مالیاتی خوب پیدا کنیم؟
هرگونه تصمیم در خصوص مسائل مالی و مالیاتی که بدون تجربه و دانش لازم گرفته شود ممکن است باعث ضرر و زیان بسیاری شود.پس حضور وکیل مالیاتی که در حوزه مالی،حسابداری و حقوق تحصیل کرده و فردی با تجربه می باشد می تواند جلوی ضرر و زیان های احتمالی را گرفته و موجب شود سود شرکت یا مؤسسه به حداکثر برسد و هزینه ها نیز کاهش پیدا کند.
بنابراین باتوجه به اهمیت حضور وکیل مالیاتی متخصص،بهتر است برای پیدا کردن بهترین وکیل به شرکت های حسابداری یا مؤسسه های حسابرسی مراجعه نماییم.نرخ حق الزحمه نیز باتوجه به سابقه وکیل مالیاتی،رزومه،تعداد اسناد حسابداری،میزان حجم کار و… بستگی دارد.
سخن پایانی:
قوانین و مقررات مالیاتی دارای پیچیدگی های زیادی می باشد که با توجه به این پیچیدگی ها یک فرد شخصا نمی تواند از حقوق قانونی خود دفاع کند.
وکیل مالیاتی با توجه به دانش و شناختی که از قوانین و مقررات و بخشنامه های مالیاتی دارد می تواند شرکت یا سازمان را در پرداخت مالیات کمتر یاری رساند.
حضور وکیل مالیاتی در هیئت های حل اختلاف و دفاع از اظهارنامه های مالیاتی ارسال شده توسط مؤدی مالیاتی،می تواند رأیی که از طرف اداره مالیات صادرشده را برگرداند و از پرداخت مالیات مضاعف توسط مؤدی یا موکل خود جلوگیری کند.
شما عزیزان می توانید پس از مطالعه این مقاله و کسب اطلاعات کافی در باب حضور وکیل مالیاتی، از یک مشاور و وکیل مالیاتی متخصص جهت مشاوره حقوق مالیاتی خود،کمک بگیرید.
ممنون که تا اینجا با ما همراه بودید.اگرچنانچه بعد از مطالعه این مقاله،سوالی برایتان پیش آمد و یا ابهاماتی بود، می توانید نظر و سؤال خود را از طریق بخش کامنت با ما در میان بگذارید تا همکاران ما در اسرع وقت پاسخگو باشند.