حسابداری صنعتی و بهای تمام شده
امروز در این مقاله به برگزاری دوره های تخصصی صنعتی و بهای تمام شده می پردازیم امیدواریم بتوانیم مقاله خوب و آموزنده ای ارائه دهیم.
اطلاع از بهای تمام شده کالا ها و خدمات ابزاری بسیار مهم در دسترس مدیریت است تا مدیران بتوانند هزینه واقعی هر محصولات را محاسبه کرده و کنترل خود را بر هزینه های مواد، هزینه های کارگری و سایر هزینه های تولید اعمال کنند. در ابتدا باید بدانیم که حسابداری بهای تمام شده چیست و چه کاربردی دارد. در جواب باید بگوییم که حسابداری بهای تمام شده یکی از گرایش های تخصصی حسابداری صنعتی است و وظیفه جمع آوری اطلاعات در مورد عناصر بهای تمام شده، محاسبه هزینه واقعی محصولات و خدمات را دارد. که بر اساس نوع قعالیت، مجموعه حسابداری صنعتی اقدام به استقرار سیستم حسابداری صنعتی متناسب با نوع صنعت می نماید.
این روش های مؤثر برای کاهش همه ی هزینه های تولید با تجزیه و تحلیل گزارش ها و بررسی روش های تولید توصیف می شوند. یک مدیر مجتمع صنعتی برای تصمیم گیری در مورد افزایش یا کاهش تولید یا تصمیم گیری دیگر و نحوه تصمیم گیری در صورت عدم دسترسی به گزارش های دقیق از بهای تمام شده، با مشکل روبرو می شود. این دانش می تواند نمای کلان بخش تولید را به خوبی به تصویر بکشد.
امروزه نیزبا رشد فناوریهای نوین و استفاده از ابزارهای همراه، کسب و کارهای بسیار متنوعی در جهان پدید آمده است. یکی از مهمترین اهداف هر کسب و کار و هر واحد اقتصادی، فروش محصول یا خدمت و به دنبال آن کسب سود و درآمد است. برخی از کارشناسان معتقدند که انگیزه سود مهمترین و قدرتمندترین محرک اداره امور کسب و کارها قلمداد میشود.
یک راه مهم برای این هدف، توانایی و امکان محاسبه هزینههایی است که برای تولید کالا یا ارائه خدمت، به سازمان تحمیل شده است.واضح است که این موضوع از اهمیت بسیار بالایی برخوردار میباشد، زیرا با محاسبه بهای تمام شده و تحلیل آن میتوان علاوه بر مدیریت صحیح هزینهها و برنامهریزی منسجم برای آینده سازمان، پاسخهای مستدل و دلگرم کننده به سهامداران و سرمایه گذاران ارائه نمود.
حسابداری بهای تمامشده چیست؟وچگونه است؟
از یاد نبریم اطلاعات حسابداری بهای تمام شده برای مدیران طراحی شده است. به این دلیل که مدیران تصمیمات را فقط برای سازمان خودشان اتخاذ می کنند، نیازی به این اطلاعات به صورت قابل مقایسه با اطلاعات مشابه سایر سازمانها وجود ندارد و معیار مهم این است که اطلاعات باید برای تصمیماتی که مدیران در یک محیط خاص کسب و کار از جمله ایجاد راهبرد عملیاتی می گیرند، مرتبط باشند.
از اطلاعات حسابداری بهای تمام شده معمولاً در اطلاعات حسابداری مالی استفاده می شود، اما ابتدا روی استفاده آنها توسط مدیران برای تصمیمگیری تاکید زیادی داریم.
حسابدارانی که اطلاعات حسابداری بهای تمام شده را رسیدگی می کنند با ارائه اطلاعات خوب به مدیرانی که تصمیم گیرنده هستند ارزش افزوده ایجاد می کنند. بدون در نظر گرفتن اینکه سازمان یک شرکت تولیدی، یک بانک، یک سازمان غیرانتفاعی، یک سازمان دولتی، یا حتی یک مدرسه باشد، متعاقب تصمیمهای بهتر، بهبود عملکرد حاصل خواهد شد. سامانه حسابداری بهای تمام شده حاصل تصمیم گیری های مدیران یک سازمان و محیطی است که آنها می سازند.
حسابدار بهای تمام شده چه اقداماتی را باید حتما انجام دهد؟
حسابدار بهای تمام شده قادر به انجام فعالیت های زیادی خواهد بود که این موضوع بازار کار فراوان این رشته را نمایان می کند. به همین دلیل آموزش حسابداری بهای تمام شده باید کاملا به روز باشد تا افراد را برای ورود به بازار کار آماده کند.
- محاسبه بدهی مالیاتی و تهیه اظهارنامه مالیاتی
- کسب اطمینان از مطابقت اظهارنامه و الزامات دیگر آن
- مدیریت در مورد مسائلی مانند استفاده از منابع، استراتژی های مالیاتی و مفروضات پیش بینی شده
- خدمات ممیزی داخلی و خارجی برای افراد
- در زمینه هایی مانند: جبران خسارت، مزایای مراقبت های بهداشتی کارمندان، طراحی سیستم های حسابداری یا پردازش داده ها، یا برنامه های مالیاتی یا املاک
- امکان پشتیبانی مالی در دعاوی
- خدمت متولیان ورشکستگی یا ارزیابان مشاغل
- تنظیم و صدور اسناد مختلف حسابداری مانند اسناد خرید، هزینه ها، قراردادها
- محاسبه هزینه محصولات نهایی در پروژه های انجام شده در طول دوره با توجه به وضعیت اقلام تولیدی
- مشاهده و مشارکت در تهیه و اجرای اسناد و رویه های مختلف حسابداری مورد نیاز
- تهیه اسناد حسابداری و موارد گزارش مانند هزینه تمام شده
- نظارت و مشارکت در تولید اسناد حسابداری صنعتی و گزارش هزینه های مربوط به تجزیه و تحلیل هزینه هر صنعت
- تقسیم هزینه های تولید و هزینه استهلاک شده
- همکاری در تهیه صورت های مالی
- آموزش حسابداری بهای تمام شده
- تشریح مفاهیم حسابداری بهای تمام شده و آموزش انطباق آنها با امکانات سیستم بهای تمام شده (منطبق با کلیه نرم افزارهای حرفه ای حسابدرای صنعتی)
- تعریف یک پروژه اصلی وواقعی مربوط به یک شرکت تولیدی از مرحله تهیه گزارش شناخت تا مرحله تهیه صورتهای مالی و اظهارنامه مالیاتی
- تهیه گزارش شناخت کلیه فعالیتهای پروژه مذکور
- طراحی کدینگ حسابداری مورد نیاز بهای تمام شده
- تعیین دوایر(مراکز هزینه) و ایستگاههای کاری تولیدی
- تعیین مبانی تسهیم هزینه دوایر خدماتی به سایر دوایر و تعیین مبانی تسهیم هزینه دوایر تولیدی به ایستگاههای کاری
- تعیین رفتار هزینه در تمامی دوایر تولیدی، خدماتی و اداره،اعم از هزینههای مستقیم و غیر مستقیم
- تعیین نوع کالا و کدینگ کالا ومواد، نیمه ساخته و محصول
- تشریح همه ی انواع سیستمهای بهایابی و نحوه انتخاب آنها
- آموزش نحوه ارتباط سیستم بهای تمام شده با سایر سیستمهای یکپارچه
- آموزش گزارشهای سیستم بهای تمام شده وهمچنین(گزارش تسهیم هزینه، گزارشهای انحرافات، گزارش بهای تمام شده کالای فروش رفته و ….)
- تحلیل اسناد حسابداری صادر شده از سیستم بهای تمام شده
- آموزش مباحث مرتبط با بهای تمام شده در حوزه تهیه صورتهای مالی و اظهارنامه مالیاتی
حسابداری بهای تمام شده مانند سایر انواع حسابداری با استفاده از فرمول های مختلف انجام می شود و برای آموزش حسابداری بهای تمام شده هم مفاهیم و هم فرمول ها نقش مهمی دارند. برای محاسبه بهای تمام شده در شرکت ها باید هزینه های مختلف در نظر گرفته شوند. در این بین بهای تمام شده باید در بین خدماتی که ارائه می شود، تقسیم شده و محاسبات دقیق تری صورت بگیرد.
حسابدارحتما باید حساب فعالی در دفتر کار مدیر داشته باشد تا به طور کامل در جریان تمام هزینه و بخش های مختلف قرار بگیرد. بعد از آن بهای تمام شده هر بخش باید محاسبه شده و کاملا تحت نظارت مشاور قرار بگیرد. برای محاسبه بهای تمام شده روش های متفاوتی وجود دارند. مثلا در روشی ابتدا کل هزینه های بدهکار و پس از آن حساب در جریان محاسبه شده و پس از آن بهای تمام شده محاسبه می شود.
چرا باید بهای تمام شده کالا محاسبه شود؟و چرا مهم است؟
بهای تمام شده در واقع هزینه ای است که در وهله اول صرف مواد و تولید کالا خواهد شد. این هزینه شامل موارد دیگری هم می شود مثل حقوق نیروی انسانی و دستگاه های مختلف. البته در این بین باید توجه کرد که هزینه های عرضه و فروش این کالا به هیچ عنوان نباید در بین بهای تمام شده کالا جای بگیرند. برای محاسبه و ارزیابی بهای تمام شده باید محاسبه های دقیق تری صورت بگیرد.
کلام آخر:
همیشه تمام سعی خود را می کنیم که بتوانیم بهترین مقاله ها را تحویل دهیم و موجب رضایت شما عزیزان باشد.امیدواریم توانسته باشیم کمک کننده و چراغی برای آگاهی بیشتر باشیم.ممنون از توجهتان.
می توانید نظراتتان را با ما در میان بگذارید تا کارشناسان ما جوابگوی شما عزیزان باشد.و سوالات شما بی جواب نماند.ممنون از صبر و شکیباییتان