پیگیری کلیه مراحل مالیاتی
همه ی ما در زندگیمان بسته به شغل یا کاری که داریم دچار مشکلات و موانع هایی می شویم که بیشتر افراد آن را سعی می کنند از طریق اداری و از راه قانون آن را حل کنند،امروزه پول جزو مهمترین نیازهای ما است که قطعا کشور نیز به پول برای رفاه بهتر نیازمند است که یکی از روش های پرداخت مالیات از طریق مردم است که بیشتر افراد بسته به بودجه و کار خودشان موظف به پرداخت مالیات می باشد.
قطعا برای همه ما هم پیش آمده است که درگیر کارهای پیگیری کلیه مراحل مالیاتی شده باشیم که پس از تحویل اظهارنامه مالیاتی متوجه اشکالاتی شده باشیم که این باعث اعتراض ما شود.
اول از هر چیز برای ورود به مراحل پیگیری اعتراض مالیاتی باید مقدماتی را طی کنید، که این مراحل اصل کار ما هستند. دلایل، اسناد و مدارک لازم را حتما باید جمع آوری کرده و سپس اعتراض مالیاتی خود را به صورت قانونی پیگیری کنیم.ما در این مقاله سعی بر این داریم شما را با پیگیری کلیه مراحل مالیاتی آشنا کنیم و بگوییم که چه مانع ها و چالش هایی پیش رو دارد پس با ما همراه باشید.
1) مالیات مستقیم
2) مالیات غیرمستقیم
در صورتی که مودی مالیاتی و پرداخت کننده مالیات یک نفر باشد، آن مالیات مستقیم محسوب می شود وگرنه مالیات غیرمستقیم خواهد بود. همچنین به شخصی که مسئول پرداخت مالیات است، مودی مالیاتی گفته می شود.
1) انواع مالیات های مستقیم :
الف) مالیات بر دارایی :
اساس و مبنای مالیات بر دارایی، ثروت مسئول پرداخت مالیات است. این نوع از مالیات خودش به دو دسته تقسیم می شود:
مالیات بر ارث : مهم ترین نوع مالیات بر دارایی، مالیات بر ارث است. مالیات بر ارث مالیاتی است که از اموال و دارایی های شخص که پس از فوت وی باقی می ماند، دریافت می شود.
ب) مالیات بر درآمد : در این نوع از مالیات، درآمد افراد و شرکت ها مبنای مالیات است. شاید بتوان گفت که مالیات بر درآمد اشخاص مهم ترین نوع مالیات است.
2) انواع مالیات های غیرمستقیم :
الف) مالیات بر واردات :
این نوع از مالیات ها اصولا تابع سیاست های کلان بازرگانی و شرایط اقتصادی کشورها هستند و به غیر از اینکه یکی از راه های درآمدزایی دولت ها هستند، معمولا برای حمایت از صنایع داخلی نیز به کار گرفته می شوند. این دسته از مالیات ها ممکن است بر اساس قیمت و ارزش کالاها یا بر اساس ویژگی ها و مشخصات آنها (مانند حجم، وزن و…) تعیین و دریافت شوند. این گونه از مالیات به سه صورت از مودیان وارد کننده دریافت می گردد:
مالیات و انواع آن حقوق و عوارض گمرکی
مالیات و انواع آن سود بازرگانی
مالیات و انواع آن عوارض بر واردات اتومبیل
ب) مالیات بر مصرف و فروش کالا و خدمات :
مالیات بر مصرف مالیاتی است که مصرف کنندگان کالاهای خاص در زمان خرید آن کالا (به همراه قیمت کالا) پرداخت می کنند. به این ترتیب هر شخصی که میزان بیشتری از آن کالا را مصرف کند، در نهایت مالیات بیشتری پرداخت می کند.اگرچه این نوع مالیات نهایتا به وسیله مصرف کننده نهایی پرداخت می شود، اما وظیفه قانونی پرداخت آن به دولت به عهده تولیدکنندگان و فروشندگان است.
اول از همه می رویم سراغ خدمات مالیاتی
خدمات مالیاتی چیست؟ خدمات مالیاتی به مجموعه خدماتی گفته میشود که متخصصان این حرفه، برای افرادی که در موضوعات مختلف مالیاتی نیاز به کمک دارند، ارائه می کنند و در صورت بروز مشکلات مختلف در انواع شاخه های امور مالیاتی، با استفاده از روش های قانونی و بدون دردسر نسبت به رفع آن ها اقدام می نمایند.
مراحل رسیدگی پرونده مالیاتی:
رئیس اداره امور مالیاتی
هیات حل اختلاف مالیاتی
شورای عالی مالیاتی
هیات سه نفری وزارت اقتصاد
دیوان عدالت اداری
اعتراض مالیاتی چیست؟
یکی از موانعی که مدیران و صاحبان کسب و کار با آن روبرو هستند و بابت آن نگران هستند، پرداخت مالیات و جرایم مالیاتی است. اعتراض مالیاتی راهکاری برای کم شدن جرایم مالیاتی و دفاع از حقوق افراد است.
مودیان مالیاتی که اظهارنامه مالیاتی در دست دارند در زمان مقرر به سازمان امور مالیاتی برگ تشخیص دریافت می کنند، در صورت مشاهده غیر قانونی و ناعادلانه بودن مالیات تعیین شده، می توانند با اسناد مورد نظر به موارد قانونی و ارائه مدارک و شواهد لازم به برگ تشخیص مالیات معترض شوند. اعتراض به برگ تشخیص یکی از ابتدایی ترین مراحل کلیه پیگیری مالیاتی است.که جزو مهمترین ها نیز می باشد.
نحوه اعتراض مالیاتی چگونه است؟
طبق ماده 238 قانون مالیات مستقیم، چندین مرحله برای اعتراض مالیاتی مشخص شده است که مطابق این قانون مراحل پیگیری اعتراض مالیاتی بسیار زیاد و گسترده و دامنه دار است و در صورت قانع نشدن مؤدی و سازمان امور مالیاتی در هر مرحله، وارد مرحله بعد می شود و مانع را بزرگتر می کند.
خب بعد از برای پیگیری کلیه مراحل مالیاتی باید برگه تشخیص داشته باشیم که در ادامه با برگه تشخیص نیز آشنا می شویم.
برگ تشخیص مالیات چیست؟
برگ تشخیص مالیات که نام دیگر آن برگ ارزیابی مالیات است کار آن نشان دهنده رسیدگی به اظهار نظر مالیاتی مودی از سوی اداره مالیات است. برگ تشخیص مالیات یا برگ ارزیابی مالیات برای پیگیری کلیه مراحل مالیاتی می تواند برای انواع مالیات های تعلق گرفته به اشخاص حقیقی و حقوقی صادر شود. جالب است که برگ تشخیص مالیات برای انواع مالیات مانند مالیات عملکرد، مالیات حقوق، مالیات تکلیفی و غیره به صورت ویژه و جداگانه صادر می شود.
برگ تشخیص مالیات
برگ تشخیص مالیات چه جایگاهی در مراحل پیگیری اعتراض مالیاتی دارد؟
کلیه مؤدیان مالیاتی پس از ارائه اظهارنامه باید برگ تشخیص مالیات را مشاهده نمایند. پرداخت کننده مالیات تا زمانی که برگ تشخیص مالیات را دریافت نکرده باشد نمی تواند به مالیات تعلق گرفته معترض شود. برای دریافت برگ تشخیص مالیات مؤدیان می توانند با وارد کردن اطلاعات خود وارد سامانه رسیدگی به اعتراضات مؤدیان مالیاتی شده و پس از مشاهده برگ تشخیص خود، در صورت معترض بودن به آن میتوانند در همین سامانه مراحل پیگیری اعتراض مالیاتی را دنبال کنند.
مهلت اعتراض به برگ تشخیص مالیاتی:
پس از صدور و ابلاغ برگ تشخیص مالیاتی یا برگ ارزیابی مالیات بر درآمد اشخاص حقیقی انفرادی، اگر مودی به برگ تشخیص اعتراضی داشته باشد ظرف مدت 25 یا 30 روز باید اعتراض خود را همراه با ادله لازم و مدارک قانونی به صورت کتبی به اداره مالیاتی یا هیأت ممیزه کل اعلام نماید.
مطابق ماده 238 قانون های مربوط به مالیات، چنانچه مودی پس ازاین که برگ تشخیص را دریافت کرد، نسبت به مبلغ های مکتوب و نحوه محاسبه اعتراضی داشته باشد، می تواند تا 1 ماه پس از تاریخ دریافت آن برای اعتراض اقدام کند. به این صورت که خود مؤدی یا وکیل وی به اداره مربوطه مراجعه می کند و مدارک و دلایل خود را به مسئول مربوطه ارائه می دهد و به صورت کتبی برای رسیدگی مجدد تقاضا می کند. مسئول مربوطه نیز حداکثر 1 ماه پس از درخواست مؤدی فرصت دارد تا به تقاضای او رسیدگی کند. سپس اگراسناد ارائه شده برای رد برگ تشخیص کافی باشد، مسئول مربوطه توضیحات و موارد توافق را ظهر نویسی می کند و اگر برای مودی نیز مورد قبول باشد، آن را امضا می کند و به توافق می رسند. به این ترتیب اختلاف های بین مسئول و مؤدی حل می شود.
کلام آخر:
امیدواریم مقاله مفیدی را عرضه کرده باشیم شما برای اطلاع بهتر می توانید از یک وکیل یا مشاور حقوقی کمک بگیرید و بخوانید مشکل خود را حل کنید.ما تمام تلاش خود را برای ارائه بهتر مطالب کرده ایم امیدوارم توانسته باشیم در این زمینه مفید باشیم.همچنان خواستاریم از شما عزیزان نظرات، سوالات و پیشنهادات خود را برای ما بگذارید تا مشاوران ما بتوانند در اسرع وقت پاسخگوی سوالات شما باشند.