دفاع در کلیه مراجع
پرداخت مالیات یکی از مهم ترین عوامل رشد و توسعه جامعه می باشد که موجب تحقق عدالت اجتماعی و رونق اقتصادی می شود.
بنابراین سازمان امور مالیاتی باید نسبت به ترویج فرهنگ مالیاتی و آگاهی نسبت به مزایای مالیات اقدامات لازم را انجام بدهد تا مردم با اطمینان هرچه بیشتر،قسمتی از درآمد حاصل از فعالیت های اقتصادی خود را در جهت آبادانی و عمران کشور،تامین خدمات اجتماعی و رفاهی،کاهش فاصله طبقاتی و…به مالیات اختصاص دهند.
در ابتدا برای ورود به بحث دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی،بهتر است اشاره ای داشته باشیم به موضوع مالیات و در ادامه دفاع مالیاتی،دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی،تنظیم و تحریر لایحه دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی،مراحل دفاع قانونی ازحقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی و در آخراینکه چه کسانی در دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی مشمول پرداخت مالیات می شوند،شرح داده شده است.
منظور از مالیات چیست؟
مالیات یعنی پرداخت مقداری از سود حاصل از عملکرد مردم که در ازای خدماتی از جمله;امنیت و تامین هزینه های عمومی کشور به دولت پرداخت می گردد.
به عبارت دیگر مبلغی است که به صورت اجباری به دولت پرداخت می شود.در واقع مالیات،مهم ترین منبع درآمد دولت ها می باشد که برای ایجاد برابری درآمدی استفاده می کنند.
منظور از دفاع مالیاتی چیست؟
مودی مالیاتی که فردی آگاه می باشد باید بتواند از مدارکی که ارائه کرده است دفاع کند و مالیاتی بیش تر از اندازه پرداخت نکند که به این کار دفاع مالیاتی می گویند.درواقع مشاوره و پیگیری کردن تمام امور مالیاتی با استفاده از لوایح قانونی را دفاع مالیاتی می گویند.
در دفاع مالیاتی چنانچه فرد آشنا به قوانین و مقررات نباشد نمی تواند از حق و حقوق خود دفاع کند و به نوعی ممکن است کار دست خود بدهد.ولی می تواند از یک مشاور مالیاتی یا متخصص مالی که در این حوزه تجربه کافی را دارد،کمک و یاری بگیرد.
دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی:
بهترین فرد برای دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی،همان حسابدار آشنا به قوانین ومقررات حقوق مالیاتی می باشد که تحت نظر ایشان گزارشات،اظهار نامه ها و دفاتر قانونی تهیه می شود.
استفاده از یک شخص آشنا به امور حقوقی باعث می شود که مودیان با چالش ها و مشکلاتی که ممکن است طی این راه بوجود آید،مواجه نشوند.البته حسابداری که قرار به دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی می باشد،بایستی به حقوق و اصول مربوط به آن آشنایی کامل داشته باشد
و اگر خود مودی توانایی تنظیم متن نامه اعتراض به مالیات و لایحه نویسی مالیاتی را داشته باشد می تواند خود آن را تنظیم کرده و به سازمان مربوطه ارائه دهد.
تنظیم و تحریر لایحه دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی:
دفاع مالیاتی باید از طرف خود شخص مودی یا قائم مقام قانونی و یا وکیل آن صورت گیرد.در رابطه با اشخاص حقیقی داریم:
الف)اگر شخص مودی در قید حیات باشد و به کس دیگری برای دفاع از حق و حقوق مالیاتی اش وکالت نداده باشد،خود شخص دفاعیه مالیاتی اش را تنظیم و به مراجع رسیدگی مالیاتی تقدیم خواهد کرد.
ب)اگر چنانچه شخص با اینکه در قید حیات است ولی به شخصی دیگر وکالت داده باشد،وکیل آن وظیفه تنظیم و ارائه دفاعیه مالیاتی را برعهده خواهد داشت. البته مودی باید در وکالت نامه،اختیارات لازم برای دفاع از امور مالیاتی خود را به وکیل مربوطه اعطا نموده باشد.
ج)اگر مودی در قید حیات نباشد،ورثه مودی،برای تنظیم و تسلیم دفاعیه قانونی اقدام خواهد کرد.
در رابطه با اشخاص حقوقی نیز;
الف)اگر شرکت ورشکسته شده باشد و تا آن زمان ختم تسویه اعلام نشده باشد،مدیران تصفیه،وظیفه تنظیم و ارائه دفاعیه مالیاتی به مراجع قانونی را برعهده خواهند داشت.
ب)اگر شرکت ورشکست نشده باشد اعضای هیئت مدیره و مدیرعامل شرکت،مسئول تنظیم دفاعیه مالیاتی و ارائه آن به مراجع قانونی خواهند بود.
مراحل دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی:
مودی می تواند در این مرحله از اعتراض تا مدت 30 روز از تاریخ ابلاغ برگ تشخیص،نسبت به آن اعتراض خود را اعلام کند و درخواست رسیدگی مجدد داشته باشد.
در واقع اولین مرحله شکایت،اداره امور مالیاتی می باشد که به صورت مذاکره بین اداره مالیاتی و مودی مطرح می شود که بسیاری از پرونده ها در این قسمت به توافق می رسند.در صورت عدم توافق،مراتب به امضای رئیس اداره می رسد و پرونده را به هیئت حل اختلاف مالیاتی ارجاع می دهند.
در اینجا هیئت حل اختلاف مالیاتی به صورت تخصصی پرونده را بررسی و به آن رسیدگی می کند.
(هیئت حل اختلاف از قاضی،نماینده مجامع حرفه ای و نماینده سازمان امور مالیاتی تشکیل شده است.)
اگر چنانچه به رای صادر شده هیئت حل اختلاف نیز اعتراض داشتید می توانید ظرف مدت 20 روز از تاریخ ابلاغ،اعتراض خود را اعلام کنید.در این صورت شورای عالی مالیاتی به پرونده مالیاتی رسیدگی خواهد کرد.
در تنظیم دفاعیه مالیاتی بهتر این است که به تصمیمات و نظریات شورای عالی مالیاتی و آراء هیات عمومی دیوان عدالت اداری استناد شود.
لازم است بدانید پرونده می تواند در همان زمان ابتدایی حل شود یا ممکن است طول بکشد که مدت زمان آن بستگی به پرونده دارد.
در مباحث مربوط به دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی چه افرادی مشمول پرداخت مالیات می باشند؟
- تمام افراد مقیم کشور،نسبت به تمام درآمدهایی که در داخل کشور و یا خارج از کشور به دست می آورند.
- افراد حقیقی مقیم خارج از کشور،نسبت به تمام درآمدهایی که از داخل کشور به دست می آورند.
- افراد حقوقی داخل کشور،نسبت به درآمدهایی که در داخل و خارج از کشور به دست می آورند.
- بر اساس قوانین و مقررات تمام مالکین حقیقی و حقوقی،نسبت به دارایی ها و اموال خود در کشور،مشمول مالیات می باشند.
- اشخاص حقیقی و حقوقی غیر ایرانی نسبت به درآمدهایی که در کشور ایران به دست می آورند، مشمول مالیات می باشند.
سخن پایانی:
پرونده مالیاتی نیز مانند پرونده حقوقی نیاز به لایحه و دفاعیه دارد.مودی مالیاتی علاوه بر پرداخت مالیات،دارای حقوق قانونی نیز می باشد که سازمان امور مالیاتی موظف به رعایت این حق و حقوق مالیات دهندگان می باشد.درغیر این صورت مودیان یا مالیات دهندگان می توانند نسبت به رای صادر شده اعتراض و شکایت داشته باشند.
از همراهی شما عزیزان تا اخر مقاله سپاس گذاریم.تمام تلاش تیم ما بر این بوده است که بتوانیم اطلاعات مفید و منسجمی درمورد دفاع قانونی از حقوق شما در کلیه دوایر مالیاتی،در اختیار شما عزیزان قرار دهیم.امیدواریم توانسته باشیم گامی کوچک در جهت کمک به شما برداشته باشیم و شما بتوانید از این توضیحات و مقاله به نحو احسن استفاده کنید و پیشرفت زیادی داشته باشید.
شما عزیزان می توانید در بخش کامنت ها،نظرات و پیشنهادات خود را با ما درمیان بگذارید تا کارشناسان ما در اسرع وقت پاسخگوی نظرات شما باشند.
و همه ی چالش ها و موانع سر راه شما را به بهترین شکل ممکن کنار بگذارند و فراسویی جدید را به روش شما باز کنند. قطعا در توان شما است که بهترین ها را صاحب شوید و موانع موجود را کنار بگذارید پس به خود ایمان داشته باشید و با عزمی راسخ در این راه قدم بردارید.
با آرزوی سلامتی و موفقیت روزافزون برای همه ی شما دوستان عزیز و گرانقدر/ با تشکر